Τρίτη, 28 Απρίλιος 2015 00:00

Η Κουζίνα της Μυκόνου – Μια Πραγματική Απόλαυση για τον Ουρανίσκο

Η Κουζίνα της Μυκόνου – Μια Πραγματική Απόλαυση για τον Ουρανίσκο

Καλώς ήρθατε στο μέρος της υγειούς και πεντανόστιμης κουζίνας! Η Μεσογειακή διατροφή, που εδώ και χρόνια θεωρείται ως ο θέμελιος λίθος του ευ ζειν, αποτελεί την καρδιά της Μυκονιάτικης κουζίνας. Στη Μύκονο σίγουρα μπορείτε να βρείτε πιάτα που θα εξιτάρουν τον ουρανίσκο σας, ασχέτως θέλω του καθενός. Από τα εξεζητημένα gourmet πιάτα που σερβίρονται στην Χώρα και σε εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων έως και τη ‘ταπεινή’ κουζίνα των παραδοσιακών παραθαλάσσιων ταβερνών το μόνο σίγουρο είναι ότι το φαγητό στη Μύκονο είναι απολαυστικότατο, ανεξαρτήτως κουλτούρας κι αντίληψης. Όταν θα βρεθείτε στη Μύκονο, σας προτείνουμε τα δοκιμάσετε τα παρακάτω πιάτα:

Tα Κλασσικά Ελληνικα

Μουσακάς

Το πιάτο αυτό είναι από τα πλέον δημοφιλή παγκοσμίως ελληνικά πιάτα. Η βάση του είναι οι μελιτζάνες και η μπεσαμέλ και ψήνεται στον φούρνο.A traditional Greek classic, this dish is made from eggplant and béchamel sauce baked in the oven. Η πλούσια απολαυστική γεύση του είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε όπως και δήποτε!

Παστίτσιο

Το πιάτο αυτό αποκαλλείται και ως τα ‘ελληνικά λαζάνια’. Ψήνεται στον φούρνο και η βάση του είναι τα ζυμαρικά φούρνου, ο κιμάς, η μπεσαμέλ. Είναι ένα πιάτο με ιδιαιτέρως πλούσια γεύση η οποία βασίζεται σε πλήθος μπαχαρικών.

Σουβλάκι

Αποτελεί την Ελληνική απάντηση στο barbecue κι έχει κατακτήσει τους καλοφαγάδες όλου του κόσμου. Μάλιστα σε αρκετά φημισμένα εστιατόρια σερβίρεται ως gourmet πιάτο. Κρέας και λαχανικά καρφωμένα σε ξυλάκι που ψήνονται στην φωτιά δικαιολογημένα αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα Ελληνικά πιάτα και είναι ιδιαιτέρως αγαπητό από τα παιδιά.

Γύρος

Αποτελεί την Ελληνική απάντηση στο kebab. Ψητά κομμάτια σούβλας συνοδεύονται από λαχανικά και τζατζίκι μέσα σε πίτα. Ιδανικό για όσους έχουν περάσει ατελείωτες ώρες στην παραλία κι αναζητούν ένα λαχταριστό και γρήγορο φαγητό.

Οι Μυκονιάτικες Σπεσιαλιτέ

Οι Μυκονιάτικες σπεσιαλιτέ αποτελούν must όταν επισκέπτεστε τη Μύκονο. Η δημοφιλέστερη από τις Μυκονιάτικες σπεσιαλιτέ είναι η Κοπανιστή. Είναι κρεμώδες τυρί με ιδιαίτερη πικάντικη γεύση και πλούσιο άρωμα. Επίσης, αξίζει να δοκιμάσετε τη ξυνοτύρα (ιδιαιτέρως δημοφιλής τοπικός μεζές), και η λούζα (πιάτο που αποτελείται από λεπτές φέτες πικάντικου βρασμένου χοιρινού κρέατος.

Μιας και πολλοί κάτοικοι είναι ψαράδες, τα παραθαλάσσια εστιατόρια και ταβέρνες αποτελούν ιδανικά μέρη για να απολαύσετε την ‘ψαριά της ημέρας’. Η μεγάλη ποικιλία πιάτων που βασίζεται σε ψάρια και θαλασσινά θα εξιτάρει ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.

Οι μεζέδες προσθέτουν ποικιλία στη τοπική κουζίνα. Οι μεζέδες αποτελούν την Ελληνική απάντηση στα Ισπανικά Tapas και είναι ιδανικοί για παρεϊστικα τραπέζια, κυρίως όταν συνοδεύονται από Ούζο, το πλέον δημοφιλές ποτό της Αιγαιοπελαγίτικης Ελλάδας.

Όσο βρίσκεστε στην Μύκονο πρέπει να δοκιμάσετε τον περίφημο Μυκονιάτικο μπακλαβά που αποτελείται από σιροπιαστά φύλλα, μέλι και ξηρούς καρπούς. Επίσης, πρέπει να δοκιμάσετε τα διάσημα αμυγδαλωτά της Μυκόνου. Συνοδεύονται εξαιρετικά από τη σουμάδα που είναι ένα μη αλκοολούχο ποτό με βάση τα αμύγδαλα και το ροδόνερο.

Το προσωπικό του ξενοδοχείου θα χαρεί ιδιαιτέρως να σας προτείνει τα πλέον κατάλληλα εστιατόρια αναλόγως της περίστασης.