Οι Παραλίες της Μυκόνου – Υπάρχει κάτι για Όλους

Οι παραλίες της Μυκόνου είναι φανταστικές και σίγουρα θα εξιτάρουν ακόμα και τα πιο δύσκολα γούστα. Η Μύκονος έχει παραλίες που μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα είδη επισκεπτών, από τους ξέφρενους party animals έως τους μοναχικούς φυσιολάτρες. Παρακάτω θα βρείτε τις παραλίες της Μυκόνου που σας προτείνουμε να επισκεφτείτε όσο θα βρίσκεστε στο νησί:

Η Αγαπημένη μας:

Η Αγαπημένη μας:

Δικαιολογημένα, η αγαπημένη μας παραλία στη Μύκονο είναι η Παραλία του Πανόρμου. Η παραλία του Πανόρμου αποτελεί τον ιδανικό προορισμό χαλάρωσης. Η παραλία βρίσκεται σε ένα προστατευμένο ορμίσκο όπου μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο, την θάλασσα, και την μαγική αμμώδη παραλία χωρίς να ενοχλήστε από τους δυνατούς ανέμους που κατά καιρούς πνέουν στο νησί. Επίσης, αποτελεί ιδανικό προορισμό για ζευγάρια που αναζητούν ρομαντικά μέρη. Μόνο τον Αύγουστο όταν έχει πανσέληνο τα πράγματα αλλάζουν άρδην οπότε και γίνεται το διάσημο full moon party. Τότε η παραλία του Πανόρμου πλημμυρίζει στην κυριολεξία από κόσμο και μουσική!
Για τις Οικογένειες:

Για τις Οικογένειες:

Για οικογένειες με παιδιά η παραλία του Πανόρμου είναι σίγουρα η ιδανικότερη παραλία της Μυκόνου, γιατί είναι μια από τις πιο καλά προστατευμένες παραλίες με ήρεμα νερά. Παρομοίως η παραλία του Αγίου Ιωάννη και η παραλία του Φωκού ενδείκνυνται για οικογένειες. Τέλος, στην οργανωμένη παραλία της Ελιάς υπάρχει ναυαγοσώστης που εποπτεύει για την ασφάλειά σας.
Για τους Party Animals:

Για τους Party Animals:

Αν ανήκετε σε αυτούς που αναζητούν μέρη να παρτάρουν, τότε σίγουρα θα πρέπει να επισκεφτείτε τις παραλίες Paradise και Super Paradise. Πρόκειται για τις δυο δημοφιλέστερες παραλίες της Μυκόνου κι αποτελούν πόλο έλξης νεαρών και hipsters λόγω των ασταμάτητων beach parties που γίνονται μέρα - νύχτα. Τα nightclubs στο Paradise Beach θεωρούνται κορυφαία και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα βρείτε διεθνούς φήμης ς djs να έρχονται και να παίζουν ως guests. Επίσης, το Super Paradise χαρακτηρίζεται ως ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς για gay και λεσβίες.
Για τους Κοσμοπολίτες:

Για τους Κοσμοπολίτες:

Οι παραλίες Καλό Λιβάδι και Ψαρού είναι ιδανικοί καλοκαιρινοί προορισμοί για τους κοσμοπολίτες επισκέπτες. Και στις δυο παραλίες θα βρείτε άφθονες ομπρέλες, ξαπλώστρες, και beach bar κι όλα αυτά σε πολύ μικρή απόσταση από τα πολυτελή ξενοδοχεία της Μυκόνου. Η παραλία Ψαρού αποτελεί αγαπημένο προορισμό των διάσημων που επισκέπτονται το νησί. Για να βρείτε θέση θα πρέπει να φτάσετε όσο πιο νωρίς το πρωί γίνεται ή να κάνετε κράτηση καθώς γεμίζει απίστευτα γρήγορα.
Για τους Μοναχικούς:

Για τους Μοναχικούς:

Εκτός από την παραλία του Πανόρμου, σας προτείνουμε την ήσυχη παραλία του Άγιου Σώστη (τα ρούχα είναι προαιρετικά!) καθώς και την παραλία Φωκός. Αν και αρκετά απομακρυσμένη, η παραλία Φωκός ελκύει μοναχικούς επισκέπτες που αναζητούν χαλαρωτική ατμόσφαιρα και παραδοσιακές ταβέρνες δίπλα στην θάλασσα.
Για τους Λάτρεις των Θαλάσσιων Sports:

Για τους Λάτρεις των Θαλάσσιων Sports:

Η Μύκονος αποτελεί κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό για τους φίλους των ελεύθερων καταδύσεων και του surf. Η παραλία Ελιά είναι φανταστική για όσους είναι λάτρεις των θαλάσσιων sports, ενώ η παραλία του Αγίου Ιωάννη με τα κρυστάλλινα νερά της είναι σίγουρα ένας παράδεισος για τους λάτρεις των ελεύθερων καταδύσεων.
Για τους Gay:

Για τους Gay:

Η παραλία Super Paradise, με περιοχή για γυμνιστές, είναι η πιο διάσημη παραλία της Μυκόνου για τους gay (φυσικά και οι ετερόφυλοι είναι ευπρόσδεκτοι). Επίσης και η παραλία της Ελιάς είναι δημοφιλής ανάμεσα στους ομοφυλόφιλους επισκέπτες της Μυκόνου.
Για τους Surfers και Windsurfers:

Για τους Surfers και Windsurfers:

Αν ανήκετε σε αυτούς που αναζητούν να δαμάσουν το ‘τέλειο κύμα’, τότε οι παραλίες Φτελιά, Άγια Άννα, Καλαφάτης και Κόρφος είναι ο ιδανικές σας ως καλοκαιρινός προορισμός. Οι παραλίες Φτελιά και Κόρφος δεν είναι κατάλληλες για όσους δεν γνωρίζουν καλό κολύμπι, γιατί σε αυτές τις περιοχές επικρατούν δυνατοί άνεμοι και κύματα πολύ κοντά στην ακτή. Στις παραλίες Αγία Άννα και Καλαφάτης, οι δυνατοί άνεμοι πνέουν αρκετά μακρύτερα από την ακτή και συνεπώς αποτελούν καλύτερους προορισμούς για τους λιγότερο δεινούς κολυμβητές.