Τι Αξίζει να Δείτε στη Μύκονο

Η Μύκονος είναι ένα μέρος με πλούσια ιστορία και πολλές ομορφιές. Κατά τη διάρκεια παραμονής σας σε αυτό το πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί αδράξτε την ευκαιρία να επισκεφτείτε κάποιον από τους πολλούς ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, καθώς και να θαυμάσετε από κοντά την ιδιαίτερη παραδοσιακή Κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική του νησιού.

Ημερήσια Εκδρομή στη Δήλο

Ημερήσια Εκδρομή στη Δήλο

Οι λάτρεις της ιστορίας και του ήλιου σίγουρα θα λατρέψουν την ημερήσια εκδρομή στο κοντινό νησί της Δήλου. Η UΝESCO έχει αναγνωρίσει τη Δήλο ως μέρος παγκόσμιας κληρονομιάς και το νησί αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους του Αιγαίου. Για τους αρχαίους Έλληνες, η Δήλος αποτελούσε το επίκεντρο προσκυνήματος και λατρείας. Διάφορες θεότητες λατρεύονταν στο νησί, αλλά κυρίως ο θεός Απόλλωνας και η δίδυμη αδερφή του θεά Άρτεμις καθώς η μυθολογία ήθελε τη Δήλο ως τόπο γέννησής τους. Μη χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να επισκεφτείτε αυτό το μοναδικό αρχαιολογικό χώρο. Μπορούμε να σας οργανώσουμε ημερήσια εκδρομή στο νησί της Δήλου, αρκεί να μας το ζητήσετε.
Οι Ανεμόμυλοι

Οι Ανεμόμυλοι

Αρχικά κτισμένοι από τους Βενετούς το 16ο αιώνα για να αλέθουν σιτάρι, οι ανεμόμυλοι της Μυκόνου αποτελούν το σήμα κατατεθέν του νησιού. Ασχέτως αν επισκέπτεστε τη Μύκονο για μια μέρα ή ένα μήνα, οι ανεμόμυλοι αποτελούν ίσως το πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού. Μη ξεχάσετε να έχετε τη φωτογραφική μηχανή μαζί σας, καθώς θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα γραφικά κτίρια της Μυκόνου.
Tο Μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής

Tο Μοναστήρι της Παναγιάς Τουρλιανής

Tο Μοναστήρι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα της Μυκόνου.Πρωτο-λειτούργησε το 1580 και εκεί θα έχετε την ευκαιρία να προσκυνήσετε σημαντικές Βυζαντινές εικόνες. Το συγκρότημα του Μοναστηριού είναι ιδιαιτέρως γραφικό και τα ασπροβαμμένα κτίριά του δίνουν έμφαση στην ιδιαιτερότητα του χώρου, αλλά και του νησιού γενικότερα.
Η "Μικρή Βενετία" στην Χώρα της Μυκόνου

Η "Μικρή Βενετία" στην Χώρα της Μυκόνου

Η Χώρα ή Πρωτεύουσα της Μυκόνου είναι το ιδανικό μέρος για να χαθείτε στα δαιδαλώδη γραφικά σοκάκια της. Τα πανέμορφα λευκά κτίρια, οι κήποι με τα πολύχρωμα λουλούδια προσφέρουν εικόνες που θα εξιτάρουν την όραση σας. Σχεδόν κάθε σοκάκι οδηγεί στην θάλασσα όπου θα βρείτε διάφορα παραθαλάσσια cafés και bars με ιδιαίτερο στυλ. Εκεί θα βρείτε και την πολύ γνωστή μικρή Βενετία. Βλέποντας την φωτογραφία εύκολα θα καταλάβετε γιατί χαρακτηρίζεται έτσι. Μην ξεχάσετε να δείτε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα πίνοντας το ποτό σας.
Η Εκκλησία της Παραπορτιανής

Η Εκκλησία της Παραπορτιανής

Η Εκκλησία της Παραπορτιανής βρίσκεται στην Χώρα και αποτελεί την πιο πολυφωτογραφημένη εκκλησία της Μυκόνου. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε εκκλησιών, με τις τέσσερεις από αυτές (Άγιος Ευστάθιος, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Σώζων, Αγία Αναστασία) να αποτελούν τη βάση του οικοδομήματος και την πέμπτη να επικάθεται ως τρούλος. Η γραφική εκκλησία συνδυάζει την ομορφιά με πλούσια ιστορική κληρονομιά. Η κατασκευή της ξεκίνησε στα μέσα του 15ου αιώνα. Οι λευκοί τοίχοι της εκκλησίας, το λευκό είναι το χαρακτηριστικό χρώμα της Μυκόνου, έρχονται σε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα αντίθεση με το έντονο μπλε του ουρανού και της θάλασσας αποτελώντας ένα από τα πλέον αγαπημένα μέρη για τους φωτογράφους.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μυκόνου

Χτισμένο το 1902, το μουσείο στεγάζει πολλά εκθέματα της περιοχής. Βρίσκεται στην Χώρα και θεωρείται ως ένας σημαντικός πολιτισμικός πόλος έλξης για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.
Ο Φάρος του Αρμενιστή

Ο Φάρος του Αρμενιστή

Ο ιστορικός αυτός φάρος κτίστηκε το 1891 και προσφέρει μια από τις πιο υπέροχες θέες στο νησί. Μάλιστα το νησί της Τήνου φαίνεται να είναι τόσο κόντα ώστε η θέα θα σας δώσει τη ψευδαίσθηση ότι μπορείτε να αγγίξετε το νησί με τα χέρια σας. Θα μπορείτε επίσης να χαζέψετε τα διάφορα πλοία που πηγαινο-έρχονται στο νησί καθώς και το υπέροχο τοπίο που περιβάλλει τον φάρο.
Tο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας Αιγαίου

Tο Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας Αιγαίου

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό το 1985 και το Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας Αιγαίου είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να μάθουν σχετικά με τη ναυτική ιστορία του νησιού, αλλά και της ευρύτερης νησιωτικής περιοχής. Σας προτείνουμε να επισκεφτείτε το Μουσείο ένα όμορφο καλοκαιρινό απόγευμα για να θαυμάσετε ένα από τα καλύτερα εκθέματά του – τη ζωντανή ιστορική αποκατάσταση του Φάρου Αρμενιστή.